BLOG

Алания с её богатой историей и природой

Alanya

Zengin Tarihi ve Doğası İle Alanya

Alanya’nın Karaburun Koyu’na konumlanmış Mylome Luxury Hotel & Resort’tan kolayca ulaşabileceğiniz mesafede pek çok tarihi ve doğal zenginliği ile Alanya sizi bekliyor!

Sıcacık Bir Şehir:

Alanya

Antalya’nın sıcak iklimi, doğası ve zengin tarihi dokusu ile ünlü Alanya ilçesi, 350 bin nüfusu ve her yıl onu ziyaret eden 2 milyona yakın ziyaretçisi ile tam bir turizm kentidir. Akdeniz’in etkisi ile 9 aya varan uzun bir tatil sezonu sunan Alanya nemli ve ılıman iklimi ile avokado ve muz gibi tropik meyvelerin en önemli üretim merkezidir.

Arkeolojik Eserler

Hem denizden hem de arkasını dayadığı toros dağları sayesinde karadan zor ulaşılan Alanya, bu özelliği sayesinde tarih boyunca pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapmıştır. Eski çağlara ait kalıntılar arasında Alanya Kalesi, Anadolu’daki en iyi korunmuş Ortaçağ kalelerinden birisidir.

Doğal Güzellikler

Akdeniz kıyısında bulunan Alanya’nın hemen kuzeyinde başlayan Toros dağları, Alanya’da yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Dim Çayı Milli Parkı, Kızılalan Orman Parkı gibi doğal parklar içerisinde Torosların ve çam ormanlarının keyfini yaşayabilirsiniz.

Müzeler ve Kültür Merkezleri

Alanya’nın en büyük müzesi 1967 yılında hizmete açılan Alanya Arkeoloji Müzesi‘dir. Müzede Alanya ve çevresinden eserler sergilenmekte ve müzenin simgesi olan 52cm boyundaki bronz Herakles heykeli için de ayrı bir salon bulunmaktadır.Alanya’da Arkeloji Müzesi dışında Herbaryum, Kültür Evi, İpek Evi ve Alanya Kent Müzesi gibi daha küçük ölçekli müze ve kültür merkezleri de bulunmaktadır.

ПОДЕЛИТЬСЯ ЭТОЙ СТАТЬЕЙ

Facebook
Twitter
LinkedIn